Amuseer u met de kayak op de Semois

Afdaling van de Semois met de kayak ! Landschappen die u de adem zullen benemen.

Kom de prachtige en authentieke ardeense landschappen ontdekken, dompel u onder in de natuur. Alleen, samen met familie, of met vrienden; leg één van de mooiste rivier afdalingen af van België, in een comfortabele kayak ! Wilt u kennis maken met de Stand Up Paddle, ook dan bent u met Semois Kayaks aan het juiste adres!

Ter plaatse eten

Een lekker frietje na een afdaling met de kayak; een must !

Reddingsvesten

Gratis vesten voor iedereen – verplicht voor kinderen onder de 1m.

Dieren toegelaten

Ook dieren zijn welkom in onze kayaks!

Bescherming van uw eigendommen

Als supplement is een hermetische emmer verkrijgbaar waarin u uw waardevolle voorwerpen kunt opbergen !

Vragen?

Klik in de kaders hieronder om een antwoord te vinden op al uw vragen.

Klik in de kaders hieronder om een antwoord te vinden op al uw vragen.

Enkele praktische raadgevingen betreffende uw kajak-trip...

Voor uw comfort, en uit organisatorische redenen raden wij u aan uw auto in Poupehan te laten en de shuttlebus nemen naar Bouillon om (9u30 – min.6 pers), 10u30, 11u30 en 13u00 (ev.14u00). Denk eraan zonnecrème en een zonnebril mee te brengen. De weerkaatsing van de zon op het water kan gevaarlijk zijn voor de huid en de ogen. Breng droge kledij mee zodat u zich bij de aankomst onmiddellijk kunt verkleden in onze kleedkamers. Huur een hermetische emmer om zo uw persoonlijke spullen, zoals autosleutels, portefeuille, GSM, identiteitspapieren en zelfs eten, droog te houden

Respecteer de Semois en zijn natuurlijke omgeving. Het is onze werkomgeving, behoud het dus in goede staat. Laat niets van afval achter in de kajak. Respecteer de personen die, na u, het vaartuig huren. Vermijdt het uw kajak te laten zinken. Een met water volgelopen kajak is zeer moeilijk terug vlot te krijgen. Het weer in onze regio kan grote variaties vertonen in vergelijking met de plaats vanwaar u komt. De zon kan bvb. volop schijnen in de Vallei van de Semois, terwijl het op hetzelfde moment regent in Brussel, Reims of Luxemburg. Doe dus de moeite om het weerbericht in onze regio te bekijken, veeleer dan uw activiteit meteen af te gelasten.

s

Is de Semois gevaarlijk?

Is de Semois gevaarlijk?

Neen, de Semois is een rustige rivier die voor iedereen toegankelijk is: voor kinderen zowel als voor volwassenen. De landschappen zijn zeer wild, en goed bewaard. De Semois is een risicoloze rivier, zelfs voor beginnelingen.

Welke betalingswijze ?

Welke betalingswijze ?

We beschikken niet over een betaalterminal. Vanaf heden wordt enkel contant geld aanvaardt.

Is er een kleedkamer en/of douchemogelijkheid?

Is er een kleedkamer en/of douchemogelijkheid?

Er zijn kleedkamers beschikbaar aan het eind van het traject Bouillon-Poupehan. We hebben echter géén douches. Opgelet: er zijn géén kleedkamers aan het vertrekpunt te Bouillon. Vandaar het voordeel van zich naar Poupehan te begeven: meer comfort, en een betere organisatie van uw dagje ontspanning.

Is het aangeraden van vooraf een kajak te reserveren?

Is het aangeraden van vooraf een kajak te reserveren?

Om organisatorische redenen raden we het inderdaad altijd aan. U kunt reserveren via email of via de telefoon, en dit enkele dagen vooraf of zelfs daags voor de trip.

Ook dieren zijn welkom in onze kayaks!

Als supplement is een hermetische emmer verkrijgbaar waarin u uw waardevolle voorwerpen kunt opbergen !

Reddingsvesten zijn verkrijgbaar als supplement – Voor kinderen zijn de vesten verplicht en gratis te gebruiken.

Hoe kom ik in Bouillon of Poupehan?

Hoe kom ik in Bouillon of Poupehan?

De meest voor de hand liggende manier blijft de wagen. We zijn, in de diepe Ardennen, beperkt qua bereikbaarheid. Tot hier komen met het openbaar vervoer is mogelijk, maar moeilijk wat betreft de timing. Indien dit de enige oplossing is, raden we u aan uw reis te plannen aan de hand van de sites van de SNCB (trein): www.railtime.be en de TEC (bus): www.tec.be. Voor uw zoekopdracht, geef als treinstation Libramont in, en neem dan de bus tot in Bouillon. Er is géén openbaar vervoer tot in Poupehan.

Is het transport inbegrepen in de huurprijs van de kajak?

Is het transport inbegrepen in de huurprijs van de kajak?

Ja. Er zal u geen enkel supplement aangerekend worden voor het transport indien u een kajak huurt bij Semois-Kayaks (behalve bij de meerdaagse uitstappen. In dat geval zal er voordien een prijs afgesproken worden om u stroomopwaarts naar Bouillon, of stroomafwaarts naar Frahan te brengen).

/*CSS to be added to Page Settings or Theme Customizer*/

<style>

/*jQuery script to be added to Theme Options in the head of the blog*/ <script>