http://semois-kayaks.be/reservaties/waterfietsen-stand-up-paddle-initiatie-op-het-watervlak-te-bouillon/?lang=nl

Kies de afdaling die u interesseert, en reserveer online!

De betaling gebeurt ter plaatse voor het inschepen. We beschikken niet over een betaalterminal.

Belangrijke opmerkingen: Voor praktische en organisatorische redenen raden wij onze klanten ten zeerste aan om te reserveren. Voor het vertrek, raden we u aan u naar Poupehan te gaan, veeleer dan naar Bouillon. In Poupehan kunt u namelijk uw auto op de parking laten, en de shuttlebus nemen naar Bouillon om (9u30 min. 6 pers.), 10u30, 11u30 en 13u00 (14u00).

Sympatieke, kleine tocht van +/- 1u met startpunt in Poupehan-sur-Semois. Dit traject, ideaal voor beginnelingen of voor een initiatie, is ook uitstekend geschikt voor families met jonge kinderen. Voor uw vertrek wordt een uur afgesproken waarop u opgepikt wordt om met de pendelbus teruggebracht te worden naar Poupehan-sur-Semois.

De afdaling van de Semois tussen Bouillon en Poupehan is zonder twijfel één van de mooiste tochten wat betreft landschappen. U vaart onder de pont de Cordemois, langsheen het kasteel van Bouillon en wat verderop langs de abdij van Cordemois. Indien u dit wenst kunt u een picknick-stop houden aan de Moulin du Rivage, aan de voet van de Tombeau du Géant. U komt langs de Grande Prairie ontdekt de hoogtes van Corbion-sur-Semois alvorens, tot slot, aan te komen onder de brug van Poupehan-sur-Semois.

U kunt vertrekken vanuit onze basis te Bouillon en, eenmaal aangekomen in Poupehan-sur-Semois, de pendelbus nemen om terug te keren naar het startpunt te Bouillon. Anderzijds, om niet onnodig te moeten wachten bij uw aankomst in Poupehan-sur-Semois, is het aan te raden om voor deze kajak-tocht ‘s ochtends naar Pouphan af te zakken, en ginder uw wagen met uw droge kleding op de parking te laten. Zo kunt u op vaste uren (9u30 min 6 pers.), 10u30, 11u30 en 13u00 (eventueel 14u00) onze pendelbus nemen naar het vertrekpunt. Op die wijze kunt u zich bij aankomst in Poupehan-sur-Semois onmiddellijk omkleden in de kleedkamers en vermijdt u ook afhankelijk te zijn van de pendelbus daar uw wagen al ter plaatse zal zijn.

De afdaling van de Semois tussen Bouillon en Frahan is enkel beschikbaar op aanvraag. 

Tél: +32 (0) 475.24.74.23
E-mail: info@semois-kayaks.be

De verhuur van SUP is mogelijk op volgende wijzen:

Op de watervlakte in het centrum van Bouillon, vlak bij onze waterfietsen. De ideale plek voor een initiatie van ½ u.
Vertrekkend van onder de brug van Poupehan voor een tocht van 4km tot in Frahan.

De verhuur van SUP’s of ‘Stand-up-paddles’ zal enkel mogelijk zijn als de condities om te varen het toestaan. Dat betekent dat er een debiet van minstens 3 m3/sec en dat het maximumdebiet van 25m3/sec niet overschreden wordt .

Een reddingsvest is voorzien voor alle deelnemers. Het wordt de deelnemers aangeraden zich te kleden in badkledij voor het geval ze in het water terecht komen.

Aanvankelijk dachten we dat de SUP een modetrend was die vlug ging overwaaien, maar meer en meer realiseren we ons dat de ‘Stand-up-paddle’ in België aan een stevige opmars bezig is, en juist daarom wilden we deze bij Semois-Kayaks aanbieden.

Onze ‘Stand-up-paddles’ zijn beschikbaar vanaf april.

We verwachten u talrijk voor een kleine test.

HET VERSCHIL TUSSEN KANO EN KAJAK

De kajak: zittend met een dubbelzijdige roeispaan

De kajak beoefent men zittend op de bodem van de boot (of op een zeer laag zitje), met de benen voor zich uit gestrekt. Men drijft ze aan met een dubbelzijdige roeispaan, d.w.z. met een peddel aan elke kant; daardoor is het traject van de kajak eenvoudig te corrigeren door extra hard te peddelen aan de goede kant….

De kano: geknield, en met een enkelzijdige roeispaan

Kanoën doet men hoofdzakelijk geknield op de bodem van de boot (op stukken schuimrubber), met het achterwerk steunend tegen een bankje. De benen zijn geplooid met de voeten naar achter. Maar het kan ook op meer toeristische wijze, gewoon gezeten op een hoger bankje. Er wordt gebruik gemaakt van enkelvoudige peddels (daardoor is het traject moeilijker te corrigeren).

Share This