Vind hier het antwoord op het merendeel van uw vragen

De belangrijkste raadgevingen:

Welke betalingswijze ?

We beschikken niet over een betaalterminal. Vanaf heden wordt enkel contant geld aanvaardt.

Enkele praktische raadgevingen betreffende uw kajak-trip...

-> Breng droge kledij mee zodat u zich bij de aankomst onmiddellijk kunt verkleden in onze kleedkamers.
-> Denk eraan zonnecrème en een zonnebril mee te brengen. De weerkaatsing van de zon op het water kan gevaarlijk zijn voor de huid en de ogen.
-> Huur een hermetische emmer om zo uw persoonlijke spullen, zoals autosleutels, portefeuille, GSM, identiteitspapieren en zelfs eten, droog te houden
-> Breng eten en drank mee voor de langere kajak-uitstappen (+ dan 3u), roeien geeft je honger en dorst.
-> Respecteer de Semois en zijn natuurlijke omgeving. Het is onze werkomgeving, behoud het dus in goede staat.
-> Laat niets van afval achter in de kajak. Respecteer de personen die, na u, het vaartuig huren.
-> Vermijdt het uw kajak te laten zinken. Een met water volgelopen kajak is zeer moeilijk terug vlot te krijgen.

-> Indien u niet veel ervaring hebt, kies eerder voor een kajak dan voor een kano. Er is een groot verschil in de wijze van roeien.
-> Contante betaling is verplicht daar wij niet beschikken over een betaalterminal. -> Vergeet bij regenachtig weer niet om waterdichte overkledij te voorzien.
->  Voor uw comfort, en uit organisatorische redenen raden wij u aan uw auto in Poupehan te laten en de shuttlebus nemen naar Bouillon om (9u30 – min.6 pers), 10u30, 11u30 en 13u00 (ev.14u00).

-> Voor een betere organisatie raden wij aan de kajaks vooraf te reserveren.

 -> Het weer in onze regio kan grote variaties vertonen in vergelijking met de plaats vanwaar u komt. De zon kan bvb. volop schijnen in de Vallei van de Semois, terwijl het op hetzelfde moment regent in Brussel, Reims of Luxemburg. Doe dus de moeite om het weerbericht in onze regio te bekijken, veeleer dan uw activiteit meteen af te gelasten.

Is het transport inbegrepen in de huurprijs van de kajak?

Ja. Er zal u geen enkel supplement aangerekend worden voor het transport indien u een kajak huurt bij Semois-Kayaks (behalve bij de meerdaagse uitstappen. In dat geval zal er voordien een prijs afgesproken worden om u stroomopwaarts naar Bouillon, of stroomafwaarts naar Frahan te brengen).

Is er een kleedkamer en/of douchemogelijkheid?
Ja. Er zal u geen enkel supplement aangerekend worden voor het transport indien u een kajak huurt bij Semois-Kayaks (behalve bij de meerdaagse uitstappen. In dat geval zal er voordien een prijs afgesproken worden om u stroomopwaarts naar Bouillon, of stroomafwaarts naar Frahan te brengen).
Hoe kom ik in Bouillon of Poupehan?

De meest voor de hand liggende manier blijft de wagen. We zijn, in de diepe Ardennen, beperkt qua bereikbaarheid. Tot hier komen met het openbaar vervoer is mogelijk, maar moeilijk wat betreft de timing. Indien dit de enige oplossing is, raden we u aan uw reis te plannen aan de hand van de sites van de SNCB (trein): www.railtime.be en de TEC (bus): www.tec.be. Voor uw zoekopdracht, geef als treinstation Libramont in, en neem dan de bus tot in Bouillon. Er is géén openbaar vervoer tot in Poupehan.

Welke adressen moeten in de gps geprogrammeerd worden?

Poupehan (6830) : rue du Pont (er is geen nummer, en we zijn gebaseerd onder de brug).
Bouillon (6830) : boulevard Vauban (er is geen nummer, en we zijn gebaseerd dicht tegen de pont de Cordemois, aan de achterkant van het kasteel, dicht bij de tennisvelden).

Is het aangeraden van vooraf een kajak te reserveren?

Om organisatorische redenen raden we het inderdaad altijd aan. U kunt reserveren via email of via de telefoon, en dit enkele dagen vooraf of zelfs daags voor de trip.

Wat is het verschil tussen een kano en een kajak?

In een kajak roeit u met een dubbele roeispaan, één aan elke kant van de romp, en zit u ter hoogte van het water.In een kano gebruikt u een enkele roeispaan om aan beide kanten van de romp te roeien en bent u ook iets aangenamer gezeten, een klein beetje boven het waterniveau.

Is de Semois gevaarlijk?

Neen, de Semois is een rustige rivier die voor iedereen toegankelijk is: voor kinderen zowel als voor volwassenen. De landschappen zijn zeer wild, en goed bewaard. De Semois is een risicoloze rivier, zelfs voor beginnelingen.

Share This