Kies de afdaling die u interesseert, en reserveer online!

Kies de afdaling die u interesseert, en reserveer online!

De betaling gebeurt ter plaatse voor het inschepen. We beschikken niet over een betaalterminal.

Belangrijke opmerkingen: Voor praktische en organisatorische redenen raden wij onze klanten ten zeerste aan om te reserveren. Voor het vertrek, raden we u aan u naar Poupehan te gaan, veeleer dan naar Bouillon. In Poupehan kunt u namelijk uw auto op de parking laten, en de shuttlebus nemen naar Bouillon om (9u30 min. 6 pers.), 10u30, 11u30 en 13u00 (14u00).

Descriptie van de afdaling. Klik op een van de knoppen aan de linkerkant om de gewenste afdaling te reserveren.

De afdaling van de Semois tussen Bouillon en Frahan is enkel beschikbaar op aanvraag, en met een opleg van 6 €/pers in vergelijking met het traject Bouillon – Poupehan-sur-Semois (15km).

Het gaat hier over een uitbreiding van 4km bovenop het parcours Bouillon-Poupehan-sur-Semois (15 km). Organisatorisch gezien is de eenvoudigste formule voor deze kajakuitstap hetzelfde als bij het vorige traject, u kunt naar Poupehan-sur-Semois komen, en er uw auto op de parking plaatsen. Van daaruit neemt u onze shuttlebus in de richting van Bouillon op de vaste uren: (9h30), 10h30, 11h30. Voor deze lange afdaling zijn enkel de drie eerste vertrekken toegestaan. Bij uw vertrek uit Poupehan-sur-Semois, spreken wij met u een uur af aan het aankomstpunt: de voetgangersbrug van Frahan-sur-Semois. Van daaruit zal onze shuttlebus u terugbrengen naar uw wagen in Poupehan-sur-Semois.

Voor klanten die vertrekken uit Bouillon zal u, bij aankomst, onder de voetgangersbrug van Frahan-sur-Semois opgepikt worden door onze shuttlebus. Deze brengt u dan terug naar Bouillon na een tussenstop in Poupehan-sur-Semois.

Opgelet: geen enkele terugbetaling voor het verschil in afstand tussen de trajecten Bouillon – Frahan (19 km) en Bouillon – Poupehan-sur-Semois (15 km) zal aanvaard worden. Wees dus zeker uw fysieke capaciteiten niet te onderschatten. Om te reserveren: tél: +32 (0) 475.24.74.23 ou mail: info@semois-kayaks.be 

De verhuur van SUP en waterfietsen is mogelijk op volgende wijzen:

  1. SUP en waterfietsen: Op de watervlakte in het centrum van Bouillon, vlak bij onze waterfietsen. De ideale plek voor een initiatie van ½ u.
  2. SUP: Vertrekkend van onder de brug van Poupehan voor een tocht van 4km tot in Frahan.

De verhuur van SUP’s of ‘Stand-up-paddles’ zal enkel mogelijk zijn als de condities om te varen het toestaan. Dat betekent dat er een debiet van minstens 3 m3/sec en dat het maximumdebiet van 25m3/sec niet overschreden wordt    .

Een reddingsvest is voorzien voor alle deelnemers. Het wordt de deelnemers aangeraden zich te kleden in badkledij voor het geval ze in het water terecht komen.

Aanvankelijk dachten we dat de SUP een modetrend was die vlug ging overwaaien, maar meer en meer realiseren we ons dat de ‘Stand-up-paddle’ in België aan een stevige opmars bezig is, en juist daarom wilden we deze bij Semois-Kayaks aanbieden.

Onze ‘Stand-up-paddles’ zijn beschikbaar vanaf april.

We verwachten u talrijk voor een kleine test.

HET VERSCHIL TUSSEN KANO EN KAJAK

De kajak: zittend met een dubbelzijdige roeispaan

De kajak beoefent men zittend op de bodem van de boot (of op een zeer laag zitje), met de benen voor zich uit gestrekt. Men drijft ze aan met een dubbelzijdige roeispaan, d.w.z. met een peddel aan elke kant; daardoor is het traject van de kajak eenvoudig te corrigeren door extra hard te peddelen aan de goede kant….

De kano: geknield, en met een enkelzijdige roeispaan

Kanoën doet men hoofdzakelijk geknield op de bodem van de boot (op stukken schuimrubber), met het achterwerk steunend tegen een bankje. De benen zijn geplooid met de voeten naar achter. Maar het kan ook op meer toeristische wijze, gewoon gezeten op een hoger bankje. Er wordt gebruik gemaakt van enkelvoudige peddels (daardoor is het traject moeilijker te corrigeren).

Share This